Tur til vingård (Castelli Romani)

Vi reiser til en vingård på de vakre åsene like utenfor storbyen der vi kan smake på vin og ekstra jomfru olivenolje og blir servert typiske romerske småretter som er laget etter eldgamle tradisjonsrike oppskrifter.

Beskrivelse

Familien som driver vingården vi skal besøke har hatt den i eie i 300 år. Det vises godt både på vogner og verktøy som tidligere har vært brukt under arbeidet, på vinkjelleren og de store gamle stuene der maten og vinen blir servert. Vi kan tilby alt fra en ganske enkel vinsmaking til full lunsj eller middag.

 

Tilleggsinformasjon

Vin og oljesmaking

Vi får smake den beste vinen som er produsert på gården, og en av vinskaperne gir oss et lite kurs i kunsten av å vurdere en vin ut i fra utseende, duft og smak og gjør oss oppmerksom på hvor i munnen vi kjenner de forskjellige nyansene. Nytt for de fleste nordmenn er kanskje olivenolje smaking. Det kan være store forskjeller på ekstra jomfru oliven olje. Det varierer etter hvilken type oliven som er brukt, hva slags terreng og klima de har vokst i, når de er høstet inn og hvor lang tid som er gått fra høstingen til de blir kvernet. Også her får vi en liten innføring i de forskjellige teknikker som brukes for å kjenne både smak og duft. Vi får smake gårdens egen olje i tillegg til et lite utvalg av andre italienske oljer.

Vin og sjokoladesmaking

Selv om de fleste er glade i både vin og sjokolade kan det være vanskelig å finne den helt rette smakskombinasjonen. D u kan her få prøve noen nær sagt perfekte matcher mellom vin og sjokolade med vanilje, kanel eller chilipepper.

Grappasmaking

Det kjente italienske brennevinet Grappa lages av mange forskjellige typer druer, og på denne lille innføringen vil du for eksempel få kjenne forskjellen på den myke Malvasia druen og den mer bestemte Amarone druen.

Omtaler

Det er ingen omtaler ennå.

Bli den første til å omtale “Tur til vingård (Castelli Romani)”

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *